Козметика с тиква за лице и тяло

Ако харесвате тиква не само за Хелоуин, със сигурност ще харесате козметика с тиква!

Доскоро тиквата се използва главно по време на Хелоуин. Сега го използваме все по-често в кухнята и много компании започнаха да използват полезните му свойства и в козметиката.

козметика с тиква

Тиквената плът е изключително богат източник на бета-каротин, антиоксидантни витамини С и Е, витамин А, захари, протеини, минерали и аминокиселини. Ензимите, съдържащи се в тиквата, нежно ексфолират и изглаждат кожата, докато глюкозата и фруктозата осигуряват адекватно ниво на хидратация и задържат вода в епидермиса.

Маслото от тиквено семе овлажнява, подхранва и подхранва, успокоява и подпомага процесите на възстановяване на кожата. Препоръчва се предимно за чувствителна, суха и дехидратирана кожа.

Тиквена маска за лице

Съставки:

  • 1/4 чаша тиква
  • 1 яйце
  • 1 супена лъжица обикновено кисело мляко
  • 1 чаена лъжичка мед

Рецепта: Настържете тиквата на ситно ренде и измерете ¼ чаша (ако е необходимо, смесете тиквата с останалите съставки в блендер) Добавете яйцето, киселото мляко и меда. Ако кожата ви е много суха, можете да добавите малко зехтин, а ако кожата ви е мазна, сложете малко ябълков оцет.

козметика с тиква

Козметика с тиква: 1) Подхранващ крем Happy Skin за много суха кожа Oriflame PLN 20; 2) Скраб за тяло с тиква AA eco PLN 35; 3) Olos балансиращ двуфазен тоник PLN 68; 4) Хидролипидна маска с Pumpkin Line Organique PLN 115; 5) Душ гел за сладка канела за тиква и тялото работи PLN 39; 6) Средно свещна тиква канелена вана и тяло работи PLN 49