мидена ферма Дълбока
Изберете език: БългарскиEnglishRussianRoumenian
Хотел село Българево

ферма Дълбока



Домашна козметика с тиква

  Тиквата е много вкусен и ароматен зеленчук, но освен това е и много ефектен козметичен продукт. Ще чи кажем няколко природни рецепти с тиква, които са лесни за домашна употреба.

Оранжевия цвят на тиквата има специални вещества. Те неотрализират свободните радикали и като резултат предотвратява появата на преждевременни бръчки.

Освен това тиквата е богата и на витамини А, С и Д.

Тиквата е много добра за кожата на главата, тъй като неговите ензими имат естествените свойства на UV защита и помага за стимулиране кръвообращението на скалпа, подхранва и регенерира косата.



Почистваща маска за лице

Направете пюре от тиква. След това смесете 2 супени лъжици пюре с мед, един жълтък и малко нискомаслена сметана. Поставете върху предварително почистена кожа на лицето и оставете за 15-20 минути, след това изплакнете с топла вода. Тази маска ще направи кожата ви мека, гладка и сияйна.

Почистване на тяло


Смесете с по една чаша тиквено пюре, кафява захар и 1/8 супена лъжица канела. Нанесете върху кожата с масажиращи движения. След това отстранете с мека кърпа. Тиквата нежно ексфолира мъртвата кожа и я възстановява.

Маска за коса

За тази маска се използва тиквени семки. Изпракнете семената и ги направете на шаса с блендер. Добавете преварена вода в съотношение 1:10. Разбъркайте добре. тази маска се прави преди да си измиете косата. Нанесете маската и я оставете да подейства половин час. След това измийте косата с шампоан.


 

2024, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни
Домашна козметика с тиква