тиква опрашване

Тиквата не е самоопрашващи завод, и се нуждае от помощта на насекоми, които пренасят прашец от мъжки цвете на жената.

В наше време, пчели, търтеи е все по-малко и да направят изчисленията, че вашето растение опрашване ще се проведе не е подходящо да се използва насекомо, но по-добре да го направи чрез изкуствено опрашване тиква.







В тази статия ще разгледаме как да се направи опрашване тиква или тиква със собствените си ръце:

тиква опрашване
1. Разликата между мъжките цветя на женската. Тиквени растения имат два вида цветя - мъжки и женски, които се различават един от друг в собствената им стареене. Снимката показва две цвете, взето от едно растение. Цвете в ляво на снимката е мъжки и женски в дясно. Само женските цветове образуват плодове.

тиква опрашване
2. Жена цвете. На снимката се вижда, след като цветето е плод на една малка тиква, която, след опрашването на цветята ще расте.

тиква опрашване
3. Мъж цвете. Моля, обърнете внимание, че няма наличие на мъжки цвете яйчниците плодове, цветя веднага влиза в стъблото.







тиква опрашване
4. Мъж цвете започва да цъфти първата по отношение на женската, а ако сте в началото на цъфтежа не намерите женски цветя, да не бъдат засегнати, тъй като те цъфтят по-късно.

тиква опрашване
5. откриването на мъжките цветове. При разкриването на мъжкия цветето ще видите тичинките, която е покрита с цветен прашец.

тиква опрашване
6. тичинка с прашец отблизо. След като прашеца е придобил дълбок цвят, цветът е готов за опрашване на женския цвете.

тиква опрашване
венчелистчета 7.REMOVING мъжки цвете. Премахване на листенца от мъжки цвете, излагайки тичинките с цветен прашец, за да оплодят женската цветето.

тиква опрашване
8. опрашването на женския цвете. Поленът е мъжкото цветето на стигмата, носен от женската. В природата, насекоми пренасят прашец на краката си или корема.

тиква опрашване
9.Oplodotvorenie успешна. Ако оплождането е успешно, тиква плодове ще започне да се развива, увеличаване на размера, а ако не е настъпило оплождане, тогава плодът ще угаснат и изключен от стъблото на растението.

Китайците са много разрушени нашата природа, а сега те трябва да опрашват много растения, в самостоятелен вид:







Свързани статии